maanantai 22. elokuuta 2011

Toinen ongelma: Aikaero

Lopultakin kaikki hyvin. Kuva otettu selkkauksen jälkeen.

Ihan ensiksi pitää kertoa, ettemme ole vieläkään Yekaterinburgissa. Emme tule koskaan edes päätymään Yekaterinburgiin. Sen sijaan olemme tälläkin hetkellä Pietarissa ja matkustamme tänään kohti Omskia. Yekaterinburg jää väliin sen vuoksi, koska elimme eilen vielä Suomen aikaa, tai minä elin Suomen aikaa, tai ainakin minun tietokoneen kelloni eli vielä Suomen aikaa. Nyt olen vainoharhainen kaikkien kellojen kanssa.

Kirjoittelimme eilen siis blogia siinä mainitsemassani japanilaisessa sushiravintolassa ja lähdimme lopulta hyvissä ajoin 2 tuntia aikaisemmin rautatieasemalle ottamaan selvää, miltä raiteelta juna lähtee. Metrossa meni oma aikansa ja kun lopulta pääsimme perillem odotti minua järkytys kun katsoin kelloa. Se oli nimittäin 17:15 kun junamme oli lähtenyt 17:07. En ollut uskoa silmiäni ja etsin käsiini ihmisen jolta voisin kysyä oikeaa kellonaikaa. Olin siinän vaiheessa varma, että puhelimen kello oli mennyt sekaisin. Näin ei kuitenkaan ollut. Vasta tämän jälkeen Heikki tajusi, että olimme seuranneet väärää kelloa ja sen vuoksi myöhästyimme nyt junasta.

Seuraavat pari tuntia hypimme rinkkoinemme hiestä litimärkinä tiskiltä toiselle yrittäen selvittää sanakirjan avulla venäjäksi sekä ilman sanakirjaa englanniksi, että haluaisimme vaihtaa junalippumme myöhäisempään junaan. Kansainväliseksi merkitty lipputiskin työntekijä ei kuitenkaan ymmärtänyt mitä halusimme vaan mitätöi lippumme ja käski meidät toiselle tiskille pyytämään rahoja takaisin. Lopulta saimme käsiimme pelastavan enkelin - erään toisen työntekijän - joka lopulta auttoi meitä saamaan uudet junaliput.

Ongelmaksi muodostui vain se, että emme saaneet lippua enää saman päivän junaan, jonka vuoksi emme ehtisi enää myöskään Yekaterinburgista Omskiin lähtevään junaan. Olin jo vaipumassa epätoivoon, kun ystävällinen enkelimme onnistui järjestämään meille liput suoraan Omskiin. Kaikki on siis hyvin. Suunnitelmat muuttuvat. kuten jo aikaisemmin varoittelinkin. Enkelimme jopa järjesti meille yöpaikan asemarakannuksen vierashuoneista, jota emme olisi koskaan osanneet itse etsiä. Majoitus oli lisäksi halpa, vain noin 50e/yö. Uni tuli totisesti tarpeeseen, olinhan ollut monta vuorokautta muutaman tunnin yöunilla ennen lähtöä, joten sekin vaikuttaa siihen, että virheitä sattuu.
Hotellihuone.
Hotellihuoneen ikkunasta avautuu näkymä rautateille.

Hyvänä puolena oli se, että meillä on ollut lisäaikaa tutustua Pietariin. Kävelimme eilen illalla Nevski Prospektia, ostimme hieman aamiaistarvikkeita ja tulimme lopulta metrolla yöpaikkaan lepäämään.

Seuraavaksi siis Omsk, jonne saavumme 24.8. Edessä on yli  2 vrk junassa. Tuskin maltan odottaa Siperian maisemia!
Nevski Prospekt iltavalaistuksessa.
Patsas Nevski Prospektilla.

Historialliseksi pukeutunut pariskunta puistossa Pietarissa. He eivät ilmeisesti pitäneet kuvaamisesta, joten lady näytti minulle keskisormea. Aika yllättävää julkisella paikalla esiintyviltä ihmisiltä.

1 kommentti:

Kirjoita palautetta, ajatuksia ja terveisiä näille kahdelle rämäpäälle!