lauantai 20. elokuuta 2011

Siperia opettaa!

Tässä sitä vihdoin ollaan! Matka häämöttää. Olemme lähdössä laput silmillä matkaan, kuten kuvakin osoittaa. Vielä ei tiedä yhtään mitä on tulossa, mutta siitä voi olla varma, että tapahtumia on paljon. Pitää vain toivoa, että pitää silmälaput läpinäkyvinä ja valmiina vastaanottamaan tulevia tapahtumia.

Kello on nyt puoli yhdeksän illalla ja juna Pietariin lähtee kuudelta aamulla vuomenna. Takana on lähes 3 vuorokautta valvomista matkavalmisteluiden takia. Nyt totisesti toivon, että olen muistanut kaiken. Ainakin tavaraa on niin paljon kameroineen ja kaikkineen, että luulisi selviävän pahemmastakin pinteestä. Jopa kompassi on mukana, tosin sille löytyy todellista käyttöä. Japanissa ei nimittäin ole katujen nimiä! Lisäksi siellä toimii 3G-puhelinverkko, joten oma - tosin suhteellisen uusi - puhelimeni sanoo viimeistään siinä vaiheessa sopimuksen irti. Olemme myös varustautuneet makuupusseilla ja itsetäyttyvillä alustoilla, koska kuulemani mukaan Venäjällä junan kolmosluokan vaunuissa ei ole pehmusteita ollenkaan.

Tällä hetkellä olen kaikista valmisteluista niin uuvuksissa, ettei päässäni liiku muuta kuin se, että haluan saada kunnon yöunet ennen huomisen infernaalista herätystä. Minulla kun on tapana laittaa unissani kello kiinni. Olisi hyvin ikävä aloitus matkalle nukkua pommiin ja alkaa säätää kaikkia junalippuja uudestaan, ne kun on jo ostettu koko matkalle etukäteen.

Saavumme huomenna Pietariin noin 10:30. Tämän jälkeen meidän pitää rientää toiselle juna-asemalle vaihtamaan e-ticketit paperisiin lippuihin ja ottaa selville, kuinka pääsemme kolmannelle juna-asemalle, josta matkamme jatkuu vielä huomisen aikana (klo:17) kohti Yekaterinburgia. Yekateringurg on jo sen verran kaukana Siperiassa, että vietämme 2 yötä junassa ja saavumme perille tiistaina 23.8. Olettaisin, ettei junassa ole minkään valtakunnan nettiyhteyttä ja vahva epäilykseni on, ettei myöskään akkuja ole mahdollisuutta ladata junamatkan aikana. Näin ollen ei siis kannata huolestua, mikäli meistä ei muutamaan päivään kuulu mitään. Kirjoitan kyllä matkakertomusta junamatkan aikana, mutta sen päivittäminen tänne virtuaaliseen ympäristöön voi viedä aikansa. Sillä aikaa voitte nauttia blogisivun tarjoamista linkeistä ja tarkastella matkakarttaa vaikka fiilistelemällä tekemällä virtuaalimatkoja halki Siperian käyttämällä googlen ukkoa.

Yekaterinburg. Ehkäpä minulla on siinä vaiheessa mahdollista näyttää teille jo myös jotakin punaista. Ja toivon totisesti, ettei se ole silmäni.
Matkavalmisteluissa huomasi, miten paljon tavaraa olisi lähdössä mukaan. Tässäkin kuvassa vain murto-osa lopullisesta. Kuva: Kirsi Pitkänen

Eilen orientuimme matkaan valmistamalla kasvis-susheja. Niistä riitti jopa matkaevääksi. Kuva: Kirsi Pitkänen

Valmis Sushi-pötkylä. Kuva: Kirsi Pitkänen

Valioyksilö. Kuva: Kirsi Pitkänen



1 kommentti:

  1. Tsemppiä ja iloista mieltä matkaan, vaikka varmasti kohtaatte monenmoista niin hauskoja seikkailua kuin haasteitakin! Mutta haasteethan on tehty voitettavaksi. Ken leikkiin lähtee se leikin kestäköön!
    - rakkain terveisin
    kotiväki Jyväskylästä

    VastaaPoista

Kirjoita palautetta, ajatuksia ja terveisiä näille kahdelle rämäpäälle!